Historiek

Atthis bestaat sinds 1978!

Het is een organisatie voor en door vrouwen die van vrouwen houden, in de breedste zin van het woord. Hier kunnen vrouwen elkaar ontmoeten en samen allerlei activiteiten ondernemen.

Atthis werd in 1978 geboren uit de schoot van een aantal lesbische vrouwen die meer wilden dan enkel maar een paar uur per week samenkomen.

Sindsdien bestaat Atthis als een onafhankelijke groep van lesbische vrouwen die vooral ondersteunend wil zijn naar andere lesbiennes toe.

Vrouwen die met Atthis in contact komen, worden aangemoedigd te groeien in hun zelfstandigheid en zichzelf te ontplooien, en dit in de ruimste betekenis van het woord.

Het doel van Atthis bestaat erin vrouwen die geconfronteerd worden met hun "andere" seksuele geaardheid op te vangen en in de mogelijkheid te stellen anderen, die in een gelijkaardige situatie verkeren, te ontmoeten. Daartoe worden door Atthis regelmatig en op verschillende tijdstippen activiteiten georganiseerd.

Hierdoor worden de onderlinge contacten aangemoedigd en bevorderd.

Atthis licht haar leden en bezoeksters in over wat zich in de holebiwereld afspeelt. Alle informatie die in Atthis toekomt, wordt zoveel mogelijk naar leden en bezoeksters toe verspreid, hetzij door publicatie op de website, op Facebook of in de nieuwsbrief voor de leden.